Vis du ha ujevnlige tips og info fra meg?

Foredrag

Booke foredrag: Ta kontakt med meg på e-post

Foredragene mine er en blanding av egne historier og innsikt fra forskning og ulike fagmiljøer. Jeg deler erfaringer som gir gjenkjennelse og inspirasjon - med en god dose underholdning for en god opplevelse.

Foredragene kan tilpasses etter ønske både med tanke på innhold, varighet og målgruppe. Vanlig varighet er 40-45 minutter, men de kan gjøres både kortere og lengre.

Bruk meg for å få variasjon i programmet: Book meg gjerne til en konferanse hvor mitt tema ikke nødvendigvis ligner på resten programmet, så dere får et avbrekk og litt variasjon i programmet, for eksempel en humoristisk fortelling om å kløne seg fram i livet, eller en quiz.

Jeg holder også foredrag digitalt.

Foredragene mine kan deles inn i tre hovedområder - se eksempler lenger ned:

  • Om psykisk helse og konsekvensene av å vokse opp som alkoholikerbarn, om ensomhet, utenforskap og de "usynlige" effektene av emosjonell omsorgssvikt som kanskje ikke synes på utsiden, om selvfølelse, om viktigheten av menneskelig kontakt, om å bli eldre og om å måtte lære å mestre livet.
    Passer for alle: Organisasjoner, foreninger, bedrifter, skoler, som innslag på konferanser.
  • Om skriving og formidling av kunnskap, som å lage bøker og skrive sakprosa og fakta folk forstår, om å skaffe synlighet for kunnskapen din via PR- og mediaarbeid og hvordan jobbe i flere kanaler for å få ut ditt budskap.
    Passer for: Bedrifter/foreninger/virksomheter og forfattere og andre gründere av kunnskapsstjenester.
  • Ting jeg kan fordi jeg har hatt det som en sidegeskjeft gjennom livet: Om hjernen, hukommelse, viktigheten av kunnskap og av å kunne bruke hodet og lære matematikk. Fun facts fra psykologisk forskning og annen populærvitenskap. Og om biblioterapi og viktigheten av bøker og lesing.

I tillegg til at alt kan lages quiz om:

Jeg lager også quiz både med og uten faglig innhold rundt fun facts fra blant annet psykologisk forskning.  Quizzene kan ha faglig innhold, så deltakerne dine lærer noe, eller andre elementer som er relevant akkurat for dine ansatte eller ditt publikum.

Passer for: Seminarer, møter, kickoff hos f.eks. bedrifter organisasjoner og foreninger og som innslag på konferanser. Her er jeg for eksempel i Stavanger med Bonnier forlag som inviterte meg med på turné for å holde quiz for bokhandlerne:

Eksempler på hva jeg kan snakke om:

Ting jeg trodde var galt med meg: Om oppveksten som alkoholikerbarn, livsmestring og psykisk helse. Om selvfølelse, ting jeg måtte lære meg selv i kjølvannet av å ha vokst opp med en alkoholiker og å først oppnå noe som ligner på personlig trygghet som godt voksen. Barndommen synes ikke alltid utenpå (med mindre du vet hva du skal se etter) - men den kan gjøre mye ugagn på innsiden. Jeg trodde det var meg det var noe galt med, men mye har vist seg å være effekter av å være menneske og å ha vokst opp med min mor.

Mitt psyskrin: Hva skal til for å klare seg gjennom livet, spesielt når du har vokst opp med en rusmisbrukende eller på annen måte ustabil forelder og ikke fått den tryggheten og opplæringen i livet du burde hatt fra start? Hva er effektene av å vokse opp med emosjonell (og annen) omsorgssvikt, og hvordan påvirker det oss som voksne? "Mitt psyskrin" er verktøyene jeg selv har funnet fram til og brukt for å håndtere livet etter å ha vokst opp med en mor som drakk seg ihjel foran øynene mine.

Jeg heter jo nesten "alene": Om ensomhet, utenforskap, relasjoner, viktigheten av å tilhøre og å få nye venner som voksen. Om menneskelig kontakt, sosial klønethet og hvor vanskelig det kan være å bygge nettverk - kanskje spesielt for oss som kommer fra rusmisbrukerhjem. Ingen lærte meg å bli kjent med mennesker, de lærte meg at jeg burde klare meg selv. Jeg skammet meg over at jeg ønsket meg venner, kjæreste, familie og anerkjennelse for den jeg var. Så ble jeg skikkelig klønete når jeg prøvde å skaffe meg det, og som mange andre alkoholikerbarn, var jeg skikkelig dårlig på nære relasjoner. I tillegg ble jeg dumpet av både kjærester og venninner. Hvordan løser du sånt, når du tror ingen liker deg?

Julekrydder for hjernen: Et foredrag det lukter gløgg av om hvordan hjernen vår har det i jula! Passer som innslag på møter, seminar, konferanse, julebord og alle steder hvor det er fint med litt julestemning med inspirasjon fra psykologisk forskning.

47-54: Om å komme gjennom det forskning sier er de verste årene i livet uten å klikke totalt. Et noe nevrotisk, men forhåpentligvis mest muntert, blikk på en livskrise og hvordan vi lettere kan møte utfordringene ved å bli eldre - og se frem til fordelene (som det er mange av).

Det var det jeg skulle svart! Om å håndtere verbale bøller og klare å finne den rette replikken i tide. Eller kanskje du rett og slett ikke bør svare med samme mynt?

Det er viktig å kunne ting: Om å bruke hodet, lære lettere, huske bedre eller ta bedre beslutninger - og om viktigheten av kunnskap. Hvordan den riktige kunnskapen er viktig medisin blant annet mot angst, dårlig selvfølelse og tendensen til å ta dårlige beslutninger. Og hvorfor glemmer vi så mye? Inspirerende og populærvitenskapelig til bruk både privat og på jobb. Og hvordan skal vi klare å fatte matte, egentlig?

Om bøker og PR og å formidle fakta folk forstår: Hvordan formidle fakta så folk skjønner hva du sier, hvordan en bok om spesialpedagogikk i matematikk (gud, så kjedelig!) kunne bli årets store sensasjon og mest solgte sakprosabok, og hvorfor kanskje også du vil ha glede av å skrive en bok. Som disse: Bygg din business med en bok: Hvordan du kan nå flere med ditt budskap gjennom en bok og Hvordan få (bra) omtale i media. For bedrifter, forfattere, coacher og alle med et budskap som vil ha inspirasjon til å gå ut og jobbe med pressen.
OGSÅ SKRIVEKURS: Jeg holder også halv- og heldagskurs om skriveteknikker, salg og PR for sakprosaforfattere.

Morsomme QUIZ: Lag variasjon i programmet og aktiver deltakerne med en morsom quiz fra meg - enten med faglig innhold hvis du for eksempel har noe du vil dine ansatte skal lære om, eller bare for gøy.

Referanser:

Her kan du se hva noen deltakere har sagt etter å ha hørt meg på scenen.

Her kan du høre et utdrag fra et foredrag jeg holdt på en boklansering på Litteraturhuset, for å få et inntrykk av meg på scenen:

Så om du har du et arrangement, en konferanse, et kurs eller et annet arrangement og en scene og en mikrofon, kommer jeg gjerne og inspirerer deg og dine gjester. Trenger ikke en scene, egentlig. Kanskje ikke en mikrofon, heller. Holder at vi er på samme sted, sånn nogenlunde, enten i virkeligheten eller på nettet.

Booke foredrag: Ta kontakt med meg på e-post

Copyright © 2024 Annelene.no
Drift og utvikling: INOVEX
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram