Vis du ha ujevnlige tips og info fra meg?

Bøker

Verden trenger et budskap! - Paolo Coelho

Vi leser bøker for å bli underholdt og inspirert, for å lære og finne svar,  for å drømme oss bort i andre verdener og å finne ut av hvordan vi kan leve bedre i vår egen.

Selv skriver jeg sakprosa og faktabøker om hjerne og psyke, hjernetrim og matematikk. Bøker som lar deg vri hjernen eller bare ha det moro. Hvor jeg deler kunnskap og erfaringer som forhåpentligvis gir deg hjerneføde, selvtillit og glede.

Slik det hele startet: Min aller første bok

Min forfatterkarriere begynte da Kagge ringte en dag i 2005 og lurte på om jeg ville lage bok med dem. Gosh, ja! De hadde planen klar, jeg skulle bare fylle på innholdet, og noe fikk vil da til: Her er det en haug IQ-oppgaver og funfacts om hjernen og intelligens, og plutselig var jeg forfatter og fikk telefoner fra journalister om å svare på ting om hjernen. Siden har det blitt mye mer moro, og forhåpentligvis både god kunnskap, inspirasjon og underholdning til folket.

Her er de andre bøkene mine. De som fremdeles er i salg får du i bokhandlene og i min egen nettbutikk på Hjernefabrikken.no:

         

 

Jeg har også laget et brettspill:

Litt mer om noen av dem...:

Jeg sendte noen av bøkene mine til den kule forfatteren av pekebøker og boka Lær å tegne monstre, og se, denne meldingen fikk jeg tilbake! Dette varmer forfatterhjertet noe helt enormt, og det er helt fabelastisk å få høre at bøkene faktisk treffer og gleder og er så bra at ungene vil sitte og gjøre hjernetrimoppgaver før de drar på skolen og i barnehagen:

Kjære Anne Lene! Tusen takk for superfine bøker! Jeg lot barna åpne pakken, og da var det gjort! Jeg fikk dem nesten ikke av gårde på skole og barnehage: De ville sitte med bøkene dine, og vi tok noen visuelle quiz med én gang. Bøkene ser fantastiske ut! Gleder meg til «Smartest i familien!»

- H. L. Phoenix

Denne er jeg skikkelig stolt av – den er så morsom: 

Denne morsomme quizboka er for alle som liker å svare riktig på quiz, men liker å tenke selv og ikke bare har pugget alle årstall og elver i Europa. Her får du mer eller mindre passende svaralternativer til hvert spørsmål, og mye moro underveis (jeg lover!). Redaktøren kalte den "Kostelig morsom!" og lesere skriver til meg at de "har humret oss gjennom oppgavene" og at "denne koste vi oss masse med, den må jo alle bare ha!" (Og det håper jeg selvsagt alle vil!)

Hjernetrim for alle:

Kaffe forlag spurte rett før jul i 2022 om jeg ville lage en ny bok med dem, og det ville jeg selvsagt! Det ble til denne herlige samlingen grubliser, tallnøtter, kortkunster, IQ-oppgaver og annen moro for hele familien. Og her bruker du din ekte intelligens, helt skjermfritt. Veldig mye moro for mange aldre! Mange av favorittene fra P4s påskenøtter er også med her.

Storselgeren som har reddet og inspirert titusenvis av barn, unge og voksne:

Boksensasjonen som ble årets mest solgte sakprosabok da den kom ut i 2017, er oversatt til flere andre språk og fremdeles selger og hjelper alle som vil bygge et godt grunnlag for læring og hjelpe andre (eller seg selv) til å mestre matematikk. Hurra for Hvordan fatte matte (Panta 2017/Alven, 2021)! Her er tre av de mange, mange rørende tilbakemeldingene vi har fått om boka:

Tusen takk for Fatte matte-boka. Den har blitt en del av hverdagen vår, og vi står mye sterkere i å skulle hjelpe til med leksene her hjemme. Matte er nå et av fagene datteren vår mestrer best. Bokstavelig talt gikk det fra snørr og tårer til "kan vi ta matte først", og når det stopper opp så titter vi i boka alle sammen. Så igjen, tusen takk for hjelpen med å gjøre skolegangen litt lettere for oss her i huset. - Arne Evensen, far til Amalie Kristine (10 år)

Eg rett og slett berre digga den boka! Anbefalte den til ei mor, som har ei datter som sliter med matte. Ho kom tilbake etter ei stund og grein av glede og fortalte meg kor takknemlig ho var for anbefalinga! - Veronica Sunde, bokhandler, Notabene Stryn

Det dere har satt flomlyset på med denne boka, mener jeg er noe av det viktigste som er gjort innen pedagogikkens verden! - Harald Lindvik, siv.ing., adjunkt, pensjonert mattelærer og rektor

Populærvitenskapelig om å få bedre hjernefunksjon - boka som fikk skryt i selveste Morgenbladet:

Slik blir du mer intelligent (Kagge, 2009) inneholder flere innfallsvinkler til hvordan vi kan tilrettelegge for å få hjernen i toppform, blant annet kostholdstips, informasjon om reflekser og hvordan de kan hindre læring, hva begreper er, hvorfor vi ofte tenker feil, tips til matematiske strategier og selvfølgelig hvordan vi kan innføre hjernetrim i hverdagen. Boken ble tatt fantastisk godt imot, og har fått skryt både av TV2s reportere og Morgenbladets bokjournalist. En vanlig tilbakemelding fra lesere er at de blir overrasket over hvor bredt boken favner, og hvor nyttige og praktiske tipsene er. Den gikk inn på 2. plass på Bokkildens bestselgerliste rett etter lansering på TV2s God Morgen Norge.

Noen kommentarer fra lesere:
– Så bredt og helhetlig perspektiv – det var veldig overraskende! Dette burde være veldig spennende temaer for de aller fleste!
– Dette er første gang jeg har sett noen beskrive denne problemstillingen så tydelig og forståelig – det gikk rett hjem hos meg!
– Boken er jo både lett forståelig å lese, samtidig som den har faglig tyngde og ikke er populistisk og for enkel – veldig bra!

Barneboka fra 2008 som jeg fremdeles får strålende tilbakemeldinger på:

Da denne kom ut, var jeg så nervøs at jeg måtte gå til psykolog. For jeg har jo ikke barn, og så hadde jeg laget en barnebok?! Og jeg hadde også bare laget masse forskjellig som jeg selv syntes var gøy som barn, og tenkte andre barn også ville like, og ikke tenkt noe på om det var "psykologisk korrekt" eller noen ting. Men boka slo godt an, og vant attpåtil Grafills pris som "årets vakreste bok" (jeg har noen få igjen om du vil ha).

Denne var jo gøyal å få lage, selv om noen mener tittelen er helt urealistisk:

Etter at en annen forfatter fikk lage boka med tittelen jeg selv foreslo, og som er et av kapitlene i Barnas store IQ-bok: Mattemagi, fikk jeg lage denne. Jeg tror det var som litt plaster på såret. Gøy å være på fotoshoot for omslaget, også.

Du kan altså bestille bøkene i bokhandlene og i min egen nettbutikk på Hjernefabrikken.no

Copyright © 2024 Annelene.no
Drift og utvikling: INOVEX
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram